Golfvereniging “ De Swinkelsche”

Clubkampioenschappen Strokeplay 1 & 2 Juni 2019 Cat. A.

Clubkampioenschappen Strokeplay 1 & 2 Juni netto 2019 Cat. B.

Wedstrijdleiding

Jo Kanters

De inschrijving voor de jaarlijkse clubkampioenschappen Strokeplay staan open.

U kunt zich inschrijven in een van onderstaande categorieën.

Categorie A van HCP 1 tot HCP 20.0

Categorie B van HCP 18.1 tot HCP 54.0

De spelers met een HCP tussen 18.1 en 20.0 hebben dus de keuze tussen de A of B categorie.

Er kan maar een lid van onze Golfvereniging Clubkampioen Strokeplay worden, vandaar dat enkel de A categorie zal strijden om deze titel.

De wedstrijd zal zonder handicap verrekening worden gespeeld en er zal worden afgeslagen vanaf Tee Rood voor de dames en Tee Geel voor de Heren.

De dames A. zullen in aparte dames flights bij de heren A. worden ingedeeld.

Dames A: zaterdag en zondag 18 holes

Heren Zaterdag 2 x 18 holes en zondag 1 x 18 holes.

In de categorie B (met handicap verrekening) zal om het netto Strokeplay clubkampioenschap worden gestreden, ook hier wordt door de Dames vanaf Rood en de Heren vanaf Geel afgeslagen.

In de B categorie geldt de regel: Bij twee maal Par + 1 moet de bal opgenomen worden en een extra strafslag worden genoteerd. B.v. bij een Par 3, moet na 7 slagen de bal opgenomen worden en een 8 op de scorekaart noteren.

Par 5, moet na 11 slagen de bal opgenomen worden en een 12 op de scorekaart noteren.

De netto score is het totaal aantal slagen na 18 holes minus (Playing handicap) het aantal slagen wat men mee krijgt.

Deelname staat open voor alle leden van de Golfvereniging “ De Swinkelsche”  met een EGA handicap:

Dames en Heren A :  HCP   1        –   20.0

Dames en Heren B :  HCP  18.1  –    54.0

Door inschrijving verplichten de spelers zich voor alle wedstrijden beschikbaar te zijn.

De inschrijving start op woensdag 6 februari en sluit op maandag 27 mei om 23.00 uur.

Voor beide categorieën geldt een minimum van 8 spelers, bij een lager aantal inschrijvingen zal de wedstrijd worden geannuleerd.

De wedstrijden worden gespeeld op zaterdag 1 en zondag 2 Juni 2019.

Categorie A HCP 1 – 20.0:

3 x 18 holes, waarvan 2 x 18 holes op zaterdag en 1 x 18 holes op zondag.

De 12 spelers met de beste score plaatsen zich voor de finaleronde op zondag.

Winnaar is de speler met de beste score over 54 holes.

Categorie B HCP 18.1 – 54:

2 x 18 holes, waarvan 1 x 18 holes op zaterdag en 1 x 18 holes op zondag.

De 12 spelers met de beste score plaatsen zich voor de finaleronde op zondag.

Winnaar is de speler met de beste score over 36 holes.

Zaterdag: Categorie A start om 8.30 uur en aansluitend start Categorie B.

Er zal worden gespeeld in flights van 3 spelers die worden ingedeeld volgens HCP rangorde.

Om 13.30 uur zal categorie A aantreden voor hun tweede ronde van 18 holes.

Zondag: Categorie A start om 12.00 uur en categorie B 12.50 uur.

De indeling van de derde ronde A categorie en tweede ronde B categorie vindt plaats op grond van rangschikking d.w.z. dat de best geklasseerde deelnemers als laatste starten.

De wedstrijdleiding zal zaterdagavond aan de hand van de resultaten de startlijst op de site publiceren en per mail aan de spelers sturen.

Gelijke score:

Bij een gelijke score in de plaatsingsronde op zaterdag, zal plaatsing voor de finaleronde via het Matching Card (laatste 9 – 6 –3 -1) systeem!

Indien in de finaleronde een gelijke score wordt behaald, zal in aansluiting op deze wedstrijd een sudden death play-off worden gespeeld over een door de wedstrijdleiding (in overleg met de beheerder) aan te wijzen holes.

De score kaart moet direct bij binnenkomst in het E-Golf4U systeem worden ingebracht en de door beide spelers ondertekend bij de wedstrijdleiding worden ingeleverd.

m.vr.gr.

De wedstrijdleiding: