Clubkampioenschap Matchplay 2019

De finale wordt gespeeld op za 14 en zo 15 september.

Ook dit jaar wordt het kampioenschap via het inmiddels bekende poule systeem gespeeld.

De poule indeling zal afhankelijk van het aantal deelnemers bestaan uit poules van 4 of 5 spelers.

Er zullen in 2019 geen spelers direct geplaatst worden.

Wedstrijdregels Dames &Heren:

Elke speler in de poule speelt dus drie of 4 wedstrijden tegen de overige spelers uit dezelfde poule.

Elke deelnemer in de poule kan na ontvangst van het schema zijn of haar wedstrijden plannen.

Per gewonnen wedstrijd krijgt een speler 2 punten en de verliezer 0 punten.

Bij een gelijke stand op hole 18 krijgen beide spelers 1 punt.

Bij een gelijke stand in de poule is het onderlinge resultaat doorslaggevend, indien wederom een gelijke stand, wordt het Matching Card systeem 9-6-3-1 toegepast.

Indien ook dit een gelijke score oplevert, wordt de volgorde bepaald door de Hoogste HCP, aangezien deze prestatie hoger ingeschat moet worden.

De 2 spelers met het hoogste aantal punten in de poule plaatsen zich voor de Knock-Out ronde.

Indien een speler niet alle wedstrijden speelt, worden al zijn wedstrijden uit de uitslag verwijderd en de behaalde resultaten voor alle gespeelde wedstrijden op 0 punten gezet.

Tijdens de finale dagen: Indien een speler niet komt opdagen, zal de tegenstander automatisch geplaatst worden in de volgende ronde.

De wedstrijdleiding is in alle situaties bevoegd om een beslissing te nemen.

Wij streven ernaar om jullie regelmatig de tussenstanden toe te sturen en Marcel Smits zal deze op de website van de vereniging plaatsen.

Heren:

De achtste finale:       Zaterdag   14 sept. start    08.30 uur.

De kwart finale:         Zaterdag   14 sept. start   14.00 uur.

De halve finale:          Zondag      15 sept. start    08.30 uur.

Derde plaats                Zondag     15 sept. start    13.40 uur.

De finale:                     Zondag      15 sept.  start   13.50 uur.

Dames:

De kwart finale:         Zaterdag    14 sept. start  13.20 uur.

De halve finale:          Zondag       15 sept. start    9.20 uur.

Derde plaats               Zondag       15 sept. start  13.20 uur.

De finale:                      Zondag       15 sept. start  13.28 uur.

Tijdens de finale organiseren wij een Match-Play support wedstrijd, wij hopen hiermede voldoende publiek te mobiliseren om de finalisten op hole 18 op te wachten.

Tijdens de finaleronde verwachten wij (ongeacht de stand) dat hole 18 gespeeld wordt.

Direct na het sluiten van de inschrijving, zal het speelschema opgesteld worden en aan iedere deelnemer worden verstuurd.

Vanaf 1 april kunnen de poule wedstrijden worden gespeeld.

Scorekaarten in de bus bij de garderobe en de stand per e-mail of sms doorgeven aan jo.kanters@hotmail.com

06-20277599

Wij verzoeken u om de poule wedstrijden na bekendmaking van het speelschema zo snel mogelijk te spelen.

De knock out ronde kan ( volgens speelschema) gespeeld worden zodra de tegenstander in de andere poule bekend is.

Uiteraard is de indeling en het doorgaan van de knock-out ronde afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Wij wensen jullie veel plezier en succes.

m.vr.gr.

De wedstrijdleiding;