Beste leden,

Bij deze willen wij u informeren over en uitnodigen tot deelname aan een nieuwe wedstrijd voor koppels – teams.

Bij het bestuur kwam het verzoek binnen tot het organiseren van een nieuwe wedstrijd voor teams b.v Greensome.

Wij de wedstrijdcommissie hebben besloten om ( als Try-out ) in 2018 nog een drietal Greensome wedstrijden te organiseren.

Deze wedstrijden worden gespeeld op zondag 17 juni – 15 juli en 12 augustus en de starttijd is 14.00 uur.

Deze 3 wedstrijden worden ondergebracht in een competitie en de 2 beste resultaten tellen mee voor de eindoverwinning.

Bij voldoende animo zal in 2019 een competitie over 6 wedstrijden worden georganiseerd waarvan de 4 beste resultaten doorslaggevend zijn.

Uw deelname is gewenst en u kunt per team – koppel maar ook individueel inschrijven.

Let op, er kunnen max. 16 teams aan deze wedstrijd deelnemen.

UPDATE!  Wezig enorm succes wordt er een extra wedstrijd ingevoegd op zondag 23 september aanstaande! Tevens is er besloten om volgend jaar een Greensome competitie te starten!

Hieronder een uitleg over de Greensome wedstrijd.

m.vr.gr.

De wedstrijdcommissie

Greensome

Er wordt gespeeld in een team van 2 personen tegen een ander team van 2 personen. Dus altijd een flight van 4 spelers. Beide spelers van een team slaan af en zij kiezen vervolgens de bal met de beste ligging en spelen vervolgens om en om verder.

Handicap verrekening Greensome.

Bij Greensome wordt 3/8 van de gezamenlijke handicap verrekend als het aantal slagen dat een team meekrijgt.

Voorbeeld handicap verrekening Greensome.

Een speler heeft handicap 24 en de andere speler een handicap van 16. Totaal hebben zij een handicap van 24 + 16 = 40. De totale handicap wordt vervolgens vermenigvuldigd met 3/8 om de playng handicap vast te stellen.

Dus in bovenstaande situatie is de playing handicap 3/8 x 40 = 15. Deze slagen worden toegekend op stroke index 1 t/m 15.

Wij spelen deze wedstrijd in Greensome Match-Play met HCP verrekening. Per gewonnen hole krijgt een team 2 punten en bij gelijke score 1 punt, dus max. 36 punten per ronde. De 2 beste resultaten van de 3 wedstrijden bepalen de eindwinnaar.